keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Savimaalla pionille kannattaa ehdottomasti perustaa kohopenkki ja salaojittaa se kunnolla, jotta juuristoalueelle ei kerry liikaa kosteutta. Itse suosin pionipenkin rakentamista kohopenkkinä kokonaan maan päälle

 
Katso video yltä klikaten pyörimään 6.10.2021 valmistunut uusi kohopenkki pioneille.

Muistakaa: Pionit eivät pidä siirtämisestä, vaan vaativat kasvurauhan. Jos haluat siirtää pionin toiseen paikkaan, se kannattaa tehdä syyskuun alkupuolella. Silloin on todennäköisempää, että et menetä seuraavan kesän kukintaa. Jos et ole varma, mihin haluat istuttaa pionin pysyvästi, kannattaa kokeilla jotakin ruukkuun tmv:aan tilapäisistutkseen sopivaa lajiketta.


Pionin kasvatus ja hoito, näin saat kasvin kukoistamaan:
Pionin kasvupaikka ja istutus: Valoisa aurinkoinen paikka, missä vesi ei seiso. Ohessa näkyvät pionit viimeistä päivää kuvatussa paikassa 6.10.2021. Nyt siirretty tämän blogipäivityksen mukaiseen uuteen kohopenkkiin. Kuvia uudesta kohopenkistä alempana. (Vedä blogipäivitystä alemmas reunapalkista tai nuolinäppäimellä).

Erilaiset pionit viihtyvät parhaiten aurinkoisella kasvupaikalla. Pionien kukat säilyvät pidempään, jos ne ovat keskipäivän paahteen aikaan kevyessä varjossa.

Kiinanpionit, kuolanpioni ja kartanopioni kasvavat parhaiten kuohkeassa, ravinnepitoisessa ja kalkitussa maassa eli normaalissa puutarhamullassa, kun taas tillipionin kasvupaikka voi olla mieluummin syvämultainen, hiekkapitoinen kivikko, jossa pintavesi varmasti valuu pois kasvin tyveltä.   

Ojita pionin kasvupaikka hyvin, sillä seisova vesi mädättää juuret. 

Huomio: Poista alueelta kaikki monivuotiset juu­ri­rik­ka­kas­vit ennen is­tut­ta­mis­ta, niin pioni saa hyvän alun kasvulleen. Pionit arvostavat kasvurauhaa ja kukkivat yleensä vasta muutaman vuoden kuluttua istuttamisesta, siirtämisestä tai jakamisesta. Poikkeuksena jos onnistut ko mättään liki kokonaisena siirtämään esim "banaanilaatikkoa" apuna käyttäen.

Ohessa alla kuvia syys- ja lokakuun yllä olevan pionipenkin siirrosta oheisen alla olevien kuvien tapaiseksi korkeammaksi kohopenkiksi:

Savimaalla ja varjoisilla pikkupihoilla pionille kannattaa ehdottomasti perustaa kohopenkki ja tarvittaessa salaojittaa se kunnolla, jotta juuristoalueelle ei kerry liikaa kosteutta. Itse suosin pionipenkin rakentamista kohopenkkinä kokonaan maan päälle.
-----------------------


28.9.2021 uusi kohopenkki pioneille rakenteilla Puutarhapalvelut Tampere pic1-6. Ohessa kohopenkin rakentamiseen tarvittavia aineksia kuvin:










-----

29.9.2021 pionien 5 kesän kasvupaikka muuttaa korkeampaan paikkaan Puutarhapalvelu Tampere pic1-3


Kiveliön takaa pionit pois  uuteen paikkaan



-------

Tiedustelut ja tilaukset puutarhapalveluitani koskien ensisijassa

Talonmiespalvelu@gmail.com
Puhelin: 044-3380291 whatsup

Käteisellä edetään kohteissa kun hinta on sovittu joko tunti- tai tapauskohtaisena hintana.

Kotitalousvähennysoikeus töistäni.
Kuitti tilaussähköpostiinne.

-------------------------
6.10.2021 10 banaanilaatikon suuruinen alue uutena pionipenkkinä istutusalueena valmis 3 banaanilaatikon korkuisena. Tuennat vielä uupuvat, joko kiveliönä tmv:na.


Viimeinen rivi pionikokopenkkiä valmistumassa 6.10.2021 

Piha- ja puutarhapalvelut Tampere Talonmiespalvelu@gmail.com pic1-12





















Voidaan sanoa: "Se on täytetty" ;) Yhteenä 10 banaanilaatikon pintatilavuus 3 banaanilaatikon korkuisena kohopenkkinä



------------------
Muistakaa: Kauttani myös pihojen, puutarhojen ja kasvimaiden maanmuokkaukset puutarhajyrsin Viking 585:lla




Piha- ja puutarhapalvelu Tampere Pirkanmaa. Käteisellä edetään kohteissa. Kotitalousvähennysoikeus töistäni
E-mail: Talonmiespalvelu@gmail.com
-----

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti